Blog

Knutselen voor Koningsdag!

27 april 2021

Knutselen voor Koningsdag!

Het is vandaag de verjaardag van Koning Willem-Alexander en dat betekent dat het hele land oranje kleurt! Ook dit jaar is het feest iets anders dan anders.. Wij geven je 5 knutsel ideeën om het huis te versieren! 

Koning en Koningin 

Het enige dat je nodig hebt is 2 WC rollen, gekleurd papier, lijm, schaar en een zwarte stift voor de gezichtjes! Laat je creativiteit de vrije loop en maak samen een Koninklijk echtpaar.

Delfts blauw bordje

Het enige dat je nodig hebt is een wit wegwerp bordje en blauwe stiften of verf! Laat ook hier je creativiteit de vrije loop. Teken jij de koning? of een Delfts blauw meisje? 

Laat de leeuw niet in zijn hemd staan!

Ook hier heb je alleen een wegwerp bordje en stiften nodig om een echt leeuwenmasker te maken! Knip de randen van het bordje zodat je de manen van de leeuw creërt. Als de verf droog is knip je 2 ogen uit het bord en ta - da! Je masker is af! 

Leeuwen hanger

De leeuw is het symbool in het Koninglijk wapen en kan dus niet ontbreken! Deze wandhanger maal je van vilt! Je hebt oranje en geel vilt nodig. Eerst knip je een geel rondje uit, dit wordt het hoofd. Je knipt net als bij het leeuwenmasker de manen in. Daarna knip je korte strookjes geel vilt die je om het oranje vilt heen knoopt. Tot slot geef je het een gezichtje met stift en daar is je leeuw.

Oranje slijm

Slijm maken is een goede zintuiglijke activiteit. De structuur voelt gek in de vingers van je kindje. Voor het recept heb je de volgende materialen nodig:

• 100 ml doorzichtige of witte knutsellijm
• Halve theelepel baking soda
• Oranje voedingskleurstof of verf
• Een scheutje lenzenvloeistof (voor harde lenzen)

 

Veel plezier vandaag! Wanneer je knutselt en gebruik maakt van een schaar of kleine objecten, blijf altijd in de buurt van je kindje en help ze waar nodig!

 


Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.