Blog

Ontwikkeling van uw baby na 10 maanden

17 maart 2021

Ontwikkeling van uw baby na 10 maanden

Tussen 10 maanden en 12 maanden krijgt je baby steeds meer zelfvertrouwen!  Hij leert opstaan, zijn eerste woordjes uitspreken en zijn eerste stappen zetten.  Gedurende deze tijd maakt je baby enorme vorderingen.  Hoe kun je je baby ondersteunen in dit nieuwe indrukwekkende momentum?  We vertellen je alles.

Na 10 maanden begint je baby te staan

Nu hij meer spierspanning, meer beenkracht en evenwichtsgevoel heeft, wil hij de wereld om hem heen ontdekken!
Dit is ook het moment om   na  te  denken over het goed beveiligen van het huis.  Elk kind vordert in zijn eigen tempo.  Het is dus heel goed mogelijk dat hij nog niet wil opstaan.  Er zijn kinderen die liever kruipen, waardoor ze sneller kunnen gaan.  De staande houding is een  les  dat vanzelf moet komen .

Je baby zegt zijn eerste woorden

Als je baby ongeveer 10 maanden oud is, begint hij misschien zijn eerste woordjes te zeggen.
Zelfs als het mono of bi-syllabisch blijft, maar het is al veel voor hem!  Dit gebabbel kan ook gepaard gaan met schattige gebaren op basis   van handsignalen , grimassen of knikken.
Om dit nieuwe ontwaken van spraak aan te moedigen, kun je mee praten en het hardop uitleggen.  Aarzel niet om op de intonaties te spelen en hem te antwoorden om zijn vocabulaire te ontwikkelen.  Je kunt hem ook verhaaltjes gaan voorlezen of kinderliedjes zingen die zeker zijn aandacht zullen trekken.

Na 10 maanden doet uw baby zich elke dag gelden

Na ongeveer 10 maanden is je baby assertief en wil hij bepaalde dingen alleen doen. Je zult het zeker merken bij het baden,   luiers verschonen  of zelfs bij het eten: je baby is steeds minder passief en raakt alles aan!
Wees ook niet verbaasd als je kind enkele weken prikkelbaar of boos lijkt.
Dit zal zeker worden geaccentueerd door de komst van de eerste tandjes , die tussen de 10 en 11 maanden tevoorschijn komen en je baby nog chagrijniger maken ...

Je baby wordt steeds vaardiger

Tot nu toe was de favoriete bezigheid van je baby: dingen op de grond gooien, alles wat hij vindt kapot maken en uit elkaar halen.
Goed nieuws: rond 10 maanden heeft je kind ook interesse in bouwen!  Misschien is het nu tijd om hem montage- en constructiespellen aan te bieden: kubussen, nestkasten, bouwstenen van het type Duplo, aangepaste puzzels, enz.
Geef voor zijn veiligheid de voorkeur aan speelgoed in grote stukken, want je kind stopt het nog steeds graag in zijn mond.

Iedereen heeft zijn eigen ritme!

Elk kind is anders en evolueert in zijn eigen tempo, volgens zijn eigen ontwikkeling, maar ook volgens zijn voorkeuren.
Als je baby helemaal niet geïnspireerd lijkt door de activiteit die je hem aanbiedt, hoeft je niet aan te dringen!


Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.