Blog

3 manieren om uw baby broccoli te laten eten

26 februari 2021

3 manieren om uw baby broccoli te laten eten

Als broccoli een van de favoriete groenten van de Fransen is.  En dat is goed: het is een van   de rijkste  groenten   aan vitamines  (vooral vitamine C, E en K), mineralen en vezels.  Toch is het waar dat de mild sterke smaak sommige baby's kan blokkeren.  Om uw kansen op succes te maximaliseren, is het het beste om het aan het begin van de diversificatie bij de baby te introduceren.  Om het je gemakkelijker te maken, hebben we 3 makkelijke recepten voor babybroccoli voor je samengesteld!

1. Bied de gepureerde broccoli aan

Voor een zachte inwijding van uw baby kunt u beginnen met een “simpele” broccolipuree.  Stoom hiervoor je broccoli tot ze gaar zijn en meng ze (met een beetje kooksap of melk, afhankelijk van de gewenste textuur).  Je kunt een klein klontje verse boter aan deze babybroccolipuree toevoegen.
Als de baby de eerste keer niet liefheeft, betekent dat niet dat hij nooit zal liefhebben!  Het kan zijn dat hij meerdere pogingen nodig heeft om het voedsel dat hem wordt aangeboden te analyseren.  Maar als het ooit vastloopt, ga dan naar het volgende recept ...

2. Meng de broccolipuree van de baby met andere zoete groenten

Door broccoli te mengen met andere mildere groenten zoals zoete aardappel, past het misschien beter bij het delicate gehemelte van uw baby.
Snijd hiervoor een middelgrote zoete aardappel in kleine blokjes.  Leg de stukjes zoete aardappel en de broccoliroosjes in de automatische fornuis en kook ze in ongeveer tien minuten gaar.  Meng alles met een beetje kookvocht of melk.

3. In een bloem, naar smaak met je vingers

Als je baby een volgeling is van DME (   Child-Led Diversification  ), kun je hem eenvoudig broccoli aanbieden in zijn puurste vorm: in roosjes gesneden en tien minuten gestoomd.  Voor oudere kinderen die de geneugten willen afwisselen, kunt u ook verschillende dipsauzen aanbieden om deze roosjes te laten weken:
-  cottage  cheese gemengd met fijne kruiden
-  cottage  cheese met een beetje tomatensaus
- of cottage cheese met wat zoete kruiden (zoals curry, kurkuma , paprika ...)

En om de avontuurlijke tuitjes schoon te maken, moet je altijd   een pakje doekjes bij de hand hebben  !


Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.